Want your
own Fotopage?






 
natasha's FotoPage

By: natasha shafiee

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 7-Jun-2005 00:00 Email | Share | Bookmark
Program Perumahan Rakyat Termiskin...(PPRT)

Pulun nak bgambaq ngan Tajol...
Ngan DO Perak Tengah...
Ngan Tajol lagi...
Hbis sudah Majlis...balik daa...
Semester 5 diwajibkan sediakan satu Laporan Kajian Wilayah bagi mana2 Daerah....Jadi semester tu kami satu kelas ditugaskan tuk menyediakan Laporan PPRT bagi kawasan Daerah Perak Tengah,Perak....(kg.Kak Mah pun termasuk dlm kajian)

Memang seronok buat survey...Tambah2 masuk kampung orang ni....Yang best sekali dapat tau betapa ada orang lagi susah dari kita...Memang sedih la...bila pi tinjau2 kawasan orang miskin ni... Mcm xcaya lak ada lagi org miskin....dengan rumah dah x macam rumah....Makan pun kais pg makan pagi (yg lebih tlg smabungkan..)...ja!!! Sampai org miskin salah faham ngan kami yg buat kajian ni...Bleh org miskin ni ingat kami bleh tolong depa bagi bantuan dengan memohon pada kerajaan...Kesian lak..Padahal kami buat kajian ja.... Tapi nasihat ngan cara2 nak memohon adala kami bagitau...Time tu serba salah btui...Kawan kami shima siap menangis2 tgk orang miskin ni....

Dari kajian kami...m'bolehkan kami semua kenal ngan tok2 penghulu, Keyua Mukim, Pegawai Daerah sampaila ke Menteri Besar Perak....

Jadi bila ada penyerahan rumah kepada orang miskin,kami dijemput...Sebab dah tolong Pegawai Daerah buat survey dan sediakan Laporan tuk depa....Tu pasai leh tgkpa gambaq ngan Menteri Besar Tajol.... Mmg bestla buat kajian time ni...Habis hitam legam muka....Dh tu,time musim durian la plak....Belah Pasir Salak mmg bnyk durian.....Byk gak la org kami bagi free ja durian kami semua...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net